What The Hell Happened To Blood, Sweat & Tears?

What The Hell Happened To Blood, Sweat & Tears?

Regie: John Scheinfeld / US / 2023 / 1h52min / VO:ENG
Distribuție: Clive Davis, David Wild, David Clyton-Thomas, Donn Cambern, Jim Fielder

Premieră națională

20 SEPT, ORA 20:30 – CLUB CONTROL

Cumpără Bilet

Un thriller politic centrat în jurul unei trupe rock, What the Hell Happened to Blood, Sweat & Tears? implică Departamentul de Stat al SUA, Casa Albă din era Nixon, guvernele Iugoslaviei, României și Poloniei, dar și filmări-document ce au fost interzise vreme de 50 de ani de către una sau mai multe dintre instituțiile implicate.

În iunie 1970, proaspăt laureată la premiile Grammy, Blood, Sweat & Tears devine prima formație rock americană ce pătrunde dincolo de Cortina de Fier, susținând concerte în Iugoslavia, România și Polonia, în cadrul unui turneu finanțat de Departamentul de Stat al SUA.

Ca majoritatea tinerilor americani la vremea respectivă, membrii trupei erau critici vehemenți ai administrației Nixon și ai Războiului din Vietnam. De aceea, turneul dincolo de Cortina de Fier pare un demers bizar din partea unei trupe aflate pe culmile succesului.

La întoarcerea din turneu, formația cade victima tensiunilor sociale și culturale aflate la ordinea zilei într-o Americă din ce în ce mai divizată. Astfel, membrii Blood, Sweat & Tears sunt luați în colimator atât de politicienii de dreapta cât și de stângiști, pierzând pe rând susținerea mass-media, industriei muzicale și apoi a fanilor. Pe scurt, Dreapta este scandalizată că Guvernul SUA a sponsorizat turneul internațional al unei trupe rock cu vădite înclinații anti-război și anti-Nixon, niște „comuniști”, în timp ce Stânga critică decizia formației de a acționa ca un instrument al Guvernului american sau al CIA.

Prin intermediul filmărilor originale realizate chiar în timpul turneului (și considerate pierdute), dar și prin interviurile din prezent cu membrii trupei și cu istorici ai epocii, ca urmare a desecretizării unor documente oficiale, documentarul What the Hell Happened to Blood, Sweat & Tears? dezvăluie detalii inedite din cea mai interesantă perioadă din viața trupei.


By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.