Playback

Playback

Regie: Iulia Rugină / RO / 2023 / 1h17m / VO:RO / SUB:ENG
Distribuție: Sorin Lupașcu

22 SEPT, ORA: 21:00 - Expirat

Cumpără Bilet

Playback îl urmărește pe Sorin Lupașcu, un cunoscut DJ din perioada României comuniste, în încercarea lui de a rămâne vizibil în prezent. Filmul alunecă înainte și înapoi în timp, prin materiale de arhivă și o coloană sonoră încărcată de muzică, dezvăluind subtil transformările unei societăți est-europene pe parcursul ultimilor 50 de ani. 

România comunistă a anilor ’80 era încuiată cultural în fața vestului. Accesul la muzica pop/rock era uneori la fel de restrâns ca cel la alimente. Fără Google, Wikipedia, reviste și fotografii, discotecile erau singurele locuri în care oamenii puteau asculta muzica interzisă de partidul comunist. DJ-ii erau singurii care aduceau oamenilor muzica. Piesele erau traficate pe viniluri sau înregistrate în secret de pe posturi de radio străine și difuzate în fața mulțimilor dornice să danseze. 

Playback e construit în jurul unuia dintre cei mai cunoscuți DJ ai vremurilor acelora. E un portret din prezent al unui om a cărui călătorie prin viață și-a căpătat propriul soundtrack. Prin materiale de arhivă și imagini din prezent, Playback recreează o cronologie selectivă a întâmplărilor muzicale care au schimbat fața unei societăți, din România comunistă a anilor ’80 până la democrația din prezent.


By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.