Louder Than You Think: A Lo-Fi History of Gary Young & Pavement

Louder Than You Think: A Lo-Fi History of Gary Young & Pavement

Regie: Jed I. Rosenberg / USA / 2023 / 1h30min / VO:ENG / SUB:RO
Distribuție: Gary Young, Chris Lombardi, Michael Stipe, Thurston Moore, Stephen Malkmus

Premieră națională

24 SEPT, ORA: 20:00 - Club Control

Cumpără Bilet

Laureat la SXSW 2023, documentarul Louder Than You Think urmărește ascensiunea neobișnuită a unuia dintre cei mai influenți dar subapreciați muzicieni rock: Gary Young de la Pavement, stins din viață în luna august a acestui an.

Toboșar și producător DIY,  Gary Young nu și-a dat seama la timp de amploarea pe care o luase trupa sa, indie-rockerii californieni Pavement. Exclus din formație în 1993, din cauza comportamentului său excentric și haotic, potențat de dependența de alcool, artistul a lăsat o amprentă puternică asupra scenei alternative & lo-fi. Încă de la primele sesiuni de înregistări ale trupei, Young s-a dovedit un talent unic, contribuind la elaborarea unui sound emblematic, însă a căzut rapid victimă capcanelor celebrității.

Pentru realizarea documentarului său de debut, regizorul Jed I. Rosenberg a urmărit numeroase forumuri online și comunități de fani Pavement, în căutarea unor filmări și înregistrări audio de arhivă. Le-a combinat apoi cu interviuri și animații pentru a spune povestea lui Gary Young înainte și după Pavement (incluzând și albumul său solo cult, Hospital). Astfel, Louder Than You Think devine cea mai completă și complexă poveste a genialului muzician, un film de neratat pentru fanii Pavement.
“A shattering exploration of destiny, creativity, and existence … Essential viewing.” – No Film School


By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.