Have You Got It Yet? The Story Of Syd Barrett & Pink Floyd

Have You Got It Yet? The Story Of Syd Barrett & Pink Floyd

Regie: Roddy Bogawa, Storm Thorgerson / UK / 2023 / 1h32min / VO:ENG
Distribuție : David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters, Graham Coxon, Pete Townshend

Premieră națională

21 SEPT, ORA: 18:30 – CLUB CONTROL

Cumpără Bilet

Figură emblematică, enigmatică și solitară, Syd Barrett, membru fondator al legendarei formații Pink Floyd, a lăsat în urma sa numeroase întrebări fără răspuns. A fost oare una dintre numeroasele victime ale consumului de halucinogene, atât de răspândit în anii ’60? A ales să se retragă din cauza presiunilor industriei muzicale? Suferea oare de o afecțiune psihică nediagnosticată? Posibile răspunsuri la aceste întrebări, și nu numai, se regăsesc în fascinantul film documentar Have You Got It Yet? The Story Of Syd Barrett & Pink Floyd, regizat de Storm Thorgerson și Roddy Bogawa.

După ce a dat numele trupei și a scris primele două hit-uri, fiind solistul și chitaristul principal, Barrett a fost înlăturat din Pink Floyd de către ceilalți membri, convinși că acesta suferă de o psihoză indusă de consumul de LSD. După ce a părăsit formația, Barrett a încercat să înregistreze două albume solo, însă, în cele din urmă, s-a retras complet din industria muzicală, ducând o viață izolată timp de 30 de ani, în timp ce Pink Floyd au devenit celebri la nivel mondial ca una dintre cele mai de succes trupe rock din istorie.

Reconstituind ascensiunea sa fulminantă la statutul de star rock, impulsurile creatoare dar și distructive, căderea psihică, părăsirea trupei și apoi viața în singurătate, documentarul Have You Got It Yet? The Story Of Syd Barrett & Pink Floyd prezintă și contextul social al explozivilor ani ’60. Filmul conține înregistrări live cu Shine On You Crazy Diamond, secvențe rare cu Syd Barrett din backstage, fotografii exclusive și interviuri cu prietenii și familia lui Syd, dar și cu colegii de trupă Roger Waters, David Gilmour și Nick Mason – totul pe fundalul sonor al muzicii Pink Floyd în sunet surround.


By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.