CAN and ME

CAN and ME

Regie: Michael P. Aust, Tessa Knapp / DE / 2022 / 1h25min / VO:GER+ENG / SUB:RO
Distribuție: Irmin Schmidt, Hildegard Schmidt, Roland Klick, Wim Wenders, Gregor Schwellenbach, Helmut Zerlett

Premieră națională

24 SEPT, ORA: 18:00 – Control Club

Cumpără Bilet

Ce înseamnă „sunetul”? Ce este „tăcerea”?
Documentarul CAN and ME prezintă povestea intimă, poetică și constrastantă a vieții și carierei lui Irmin Schmidt, fondatorul formației germane CAN, o odă adusă nonconformismului, spontaneității și viziunii.

Cunoscută pentru hituri ca Vitamin C sau She Brings The Rain, CAN a influențat generații întregi de artiști, devenind o trupă cult în muzica pop & electronică. După CAN, Schmidt, acum în vârstă de 85 de ani, a lansat 12 albume solo, a compus coloana sonoră pentru 80 de filme și o operă. Documentarul urmărește evoluția sa, mai întâi ca dirijor și apoi elev al faimoșilor compozitori Karl-Heinz Stockhausen și György Ligeti, trecând ulterior la trupa CAN și apoi la munca sa pentru coloane sonore, și culminând cu pasiunea sa pentru muzica electronică.

Filmul este remarcabil prin felul în care îmbină imagini de arhivă, dintr-o eră aventuroasă, excentrică din punct de vedere muzical. Trecerea în neființă a membrilor CAN, Holger Czukay și Jaki Liebezeit, în 2017, a fost catalizatorul pentru acest documentar. Irmin Schmidt, la rândul său cu o sănătate șubredă, este ultimul membru CAN în viață care mai poate spune povestea trupei, la persoana întâi.


By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.