DokStation #7

Concerte

21 SEPTEMBRIE - EXPIRAT

DakhaBrakha

Povestea DakhaBrakha („dă/ia”, în limba ucraineană veche) începe odată cu Revoluția Portocalie din 2004. Regizorul de teatru avangardist Vlad Troițki își dorește să înregistreze și să conseve folclorul ucrainean și să înlocuiască influențele estice cu cele occidentale. Astfel, trupa începe să combine versuri și melodii tradiționale cu ritmuri jazz și world music, din Africa până în Australia, bucurându-se de aprecierea criticilor. De atunci, cei patru muzicieni au susținut turnee ample în Europa, Asia și America, concertând și la Glastonbury, în 2016 și 2022.

După declanșarea războiului din Ucraina, DakhaBrakha își asumă rolul de a promova cultura ucraineană și a transmite mesaje de pace prin intermediul muzicii, în turnee internaționale.

22 SEPTEMBRIE - CLUB CONTROL

Lalalar

Puternic influențați de rock-ul psihedelic anatolian al anilor ’70, dar și de muzica optzecistă și dark-wave-ul omniprezent în underground-ul din Istanbul, Lalalar cântă împreună din 2018.

După apariții de succes în festivaluri europene (Le Guess Who, Trans Musicales), trio-ul a lansat anul trecut albumul de debut, Bi Cinnete Bakar, un mix inedit de energie punk, muzică electronică și instrumente tradiționale.

La fel cum scena punk din Marea Britanie a fost alimentată în anii ’70 de revolta tinerilor față de politicile conservatoare ale lui Margaret Thatcher, tineretul din Turcia lui Erdoğan este mereu în căutare de noi mijloace de expresie prin muzică: „Din underground și până în cluburile posh, publicul este mereu prezent pentru actele artistice originale”, spune Şimşek.

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.