Oulaya’s Wedding


Joi
12 Septembrie ora 21:00
Club Control

Premieră națională   Cumpără Bilete
Regie: Hisham Mayet, Cyrus Moussavi & Brittany Nugent / SUA / 2017 / 57 min
Distribuție: Selmou Doueh Baamar, Halima Jakani, Bashiri Touballi

Oulaya’s Wedding este portretul unei familii – Group Doueh, cea mai cunoscută formație de nuntă din Dakhla, Maroc. Filmul documentează o săptămână importantă: aniversarea căsătoriei lui Oulaya, fiica cea mare a familiei. Ceremonia este o ocazie pentru concerte, dansuri și adevărate spectacole cu fast. Teme ca dragostea, familia și stereotipurile de gen sunt explorate prin prisma acestei caste de muzicieni, oferind o perspectivă inedită asupra vieții și culturii poporului Sahrawi, ce trăiește în vestul deșertului Sahara.Group Doueh este cea mai îndrăgită și cea mai inventivă formație familială din Dakhla. Timp de 33 de ani, liderul trupei, Salmou Baamar, și soția sa Halima au încântat locuitorii Saharei cu cântece inspirate atât de grioții mauritani cât și de idolii Jimi Hendrix și James Brown. Trupa are la activ turnee internaționale cu vedete ca Omar Souleyman și Tony Allen, dar cel mai important concert de până acum este la nunta fiicei lor, Oulaya.

Oulaya’s Wedding conține opinii sincere despre artă și identitate, din partea locuitorilor, gazdelor, invitaților și muzicienilor care fac din aceste nunți un adevărat fundament al culturii Sahrawi. Co-fondatorul Sublime Frequencies, Hisham Mayet, și echipa sa au fost invitați de familia Doueh, care le-a oferit acces fără precedent la pregătirile, fastul și muzica minunată a nunții lui Oulaya. Rezultatul este un film despre căldură umană, umor și un simț al apartenenței la comunitate, prin muzică, în această regiune izolată. Cumpără Bilete

An absolutely beautiful document: rich and intimate.”

The New School

The collective Sublime Frequencies, indefatigable sound explorers, takes us into the whirlwind of a Saharawi wedding, in the midst of virtuoso musicians and eccentric guests.”

La Gaîté Lyrique

SIMILARE: