VUNK – concert în aer liber și proiecție, în cadrul DokStation 2018

Una din cele mai cunoscute formații pop rock din România, VUNK va concerta sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 19, în parcarea Plaza România (Blvd. Timișoara, 26). Concertul va fi urmat de proiecția documentarului VUNK – Jur să spun adevărul (r: Silviu Munteanu, 2018), din cadrul celei de-a treia ediții DokStation Music Documentary Film Festival. Intrare liberă.

Timp de 14 ani, membrii formației – Victor, Alex, Nicu și Cornel – au activat sub numele de scenă Vank. La împlinirea a 10 ani de carieră și după o pauză de aproximativ patru ani, trupa se reinventează și devine VUNK.

Astăzi, VUNK înseamnă Cornel Ilie, Nicu Sârghea, Onel Daniel Ionut și Gabi Maga. Trupa are în palmares 10 albume de studio, precum și numeroase turnee naționale.

Regizat de Silviu Munteanu, VUNK – Jur să spun adevărul (2018) este povestea trupei VUNK, documentată cu imagini din arhiva personală, arătate public pentru prima dată, începând cu anul 1988, când Cornel l-a cunoscut pe Nicu la ora de muzică și au început să cânte în formația școlii.

Povestea este documentată video incluzând și primii ani de căutări, de repetiții in garaj sau subsolul blocului. Este o poveste despre greșeli, despre procesul prin care treci și etapele pe care să le „arzi” până în momentul în care ajungi să-ți îndeplinești cel mai mare vis și să îl păstrezi viu mereu.

Filmul conține și imagini filmate de fani în care se confesează față de VUNK. Andreea Esca, Andi Moisescu sau Tudor Giurgiu sunt martori ai istoriei trupei și sunt invitați în documentar.

Nu în ultimul rând, VUNK: Jur să spun adevărul este un film dedicat celor care își găsesc o pasiune în orice formă de exprimare creativă, artistică și care au nevoie să le spună cineva să nu se oprească, să nu abandoneze.

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival are loc în perioada 13-16 septembrie 2018, în mai multe locuri din București. Programul proiecțiilor și evenimentelor conexe este disponibil la Program DokStation 2018. Biletele s-au pus în vânzare pe Eventbook.ro.DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București, este conceput să atragă comunități largi din diverse sectoare ale capitalei, combinând două dintre cele mai populare arte – filmul și muzica – , prin proiecții de filme documentare muzicale, discuții, concerte și ateliere pentru copii și tineri.

Evenimentele din cadrul DokStation 2018 vor avea loc la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza România.

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival este organizată de Wearebasca și Asociația DokStation. Parteneri: CNC, Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sectorul 6, Plaza România, Cohn and Jansen JWT, Control Club, Apollo111, Spațiul M60, DESCHIS Gastrobar, Cărturești.

Parteneri media: Music Channel, Tanănana, BlitzTV, Radio România Cultural, Scena9, Banchiza Urbană by Igloo, Noizz.ro, HipHopLive, Feeder, HipHopNews.ro, InfoMusic.ro, Verbs describe us, AaRC.ro, Festivalier, GOKID!.