Toulouse Lautrec


SÂMBĂTĂ
14 Septembrie ora 19:30
Plaza România

Accesul Gratuit
Toulouse Lautrec este una dintre cele mai apreciate trupe din underground-ul autohton.

Una dintre cele mai apreciate trupe din underground-ul autohton, Toulouse Lautrec vor concerta sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 19.30, în parcarea Plaza România Mall (Blvd. Timișoara, 26). Concertul va fi urmat de proiecția filmului documentar The King (r: Eugene Jarecki, 2018) dedicat Regelui Rock’n’Roll-ului, Elvis Presley.

Les Toulouse Lautrecs descind din familii aristocrate. Ei au copilărit pe pajiști verzi și întinse în fața castelului și au crescut cu sunetul cornurilor de vânătoare și mirosul parfumurilor de contesă rumenă în obraji. Deși predestinați studiului academic și educației alese, viața i-a aruncat în păturile cele mai cârpite ale societății. Influențați inițial de René Princeteau și John Lewis Brown, ei și-au găsit drumul în mijlocul boemei rebele. Sunt obișnuiți ai localurilor de noapte, sunt pasionați de femei, absint și opiu, scuipă în microfoane, gesticulează pe corzi în cabaret și, îmbătați de succes, sparg fețele tobelor din localuri și se uită sub crinolinele fetelor.

Cântând cu ușurință în engleză, franceză și română, Toulouse Lautrec au luat cu asalt topurile muzicale încă de la lansare, în 2009, cu piese ca „Te spun”, „Yesman” și „Domino”, captând atenția fanilor cu o serie de videoclipuri originale, alb-negru.Au concertat în toate festivalurile mari din zonă (B’Estfest, Peninsula Felsziget, Untold, Shine, In Transylvania, Fete de la Musique, Street Delivery, Vienna Waves din Austria, Snowfest din Franța), și au cucerit publicul festivalurilor de film (ShortsUP, Future Shorts, European Film Festival) și literatură.

În 2011, au lansat albumul de debut, HEROES, produs de Adam Whittaker. Cele 16 piese originale, compuse de Toulouse Lautrec în perioada 2009-2011, s-au bucurat de aprecierea fanilor și criticilor muzicali deopotrivă.

Au urmat albumele EXTRAORDINAR (2013) și DEJUN PE IARBĂ (2015), numeroase videoclipuri și turnee de succes.

În 2019, la zece ani de la apariție, Toulouse Lautrec revin cu al patrulea album, intitulat sugestiv X. Pentru noul disc, trupa a colaborat cu muzicieni români și francezi, având în plan să lanseze și un album acustic, în toamna acestui an.