Karpov not Kasparov


JOI
12 Septembrie ora 01:00
Club Control

Facebook Event   Cumpără Bilete
Karpov not Kasparov este un proiect născut în 2009, ca un joc muzical de acţiune şi reacţiune între sintetizator şi percuţie.

Unul dintre cele mai interesante exporturi muzicale est-europene, duo-ul bucureștean Karpov not Kasparov va concerta joi, 12 septembrie, la Control Club, în cadrul Multiculti Party, alături de Balkan Taksim, după proiecția documentarelor PJ Harvey: A Dog Called Money (r: Seamus Murphy, 2019) și Oulaya’s Wedding (r: Hisham Mayet, 2017).

Karpov not Kasparov este un proiect născut în 2009, ca un joc muzical de acţiune şi reacţiune între sintetizator şi percuţie. Stilul abordat este retro-electro-clash cu influenţe din folclor, jazz şi muzica clasică.

Apărut în 2011, LP-ul de debut Soundtrack for a Game of Chess a fost ales „albumul lunii” de revista VICE, considerat „una din cele mai valoroase lansări ale anului” de către Radio România Cultural și difuzat de postul de radio newyorkez WFMU.
De atunci, Karpov not Kasparov au susținut numeroase concerte, au participat la festivaluri ca Nuits Sonores, Printemps de Bourges, Electric Castle, Untold, Electronic Beats sau Eurosonic, cântând în 38 de țări europene, Rusia și Israel. Sunt cunoscuți pentru show-urile ieșite din comun, în care colaborează cu artiști vizuali, dansatori și performeri de teatru experimental, oferind publicului experiențe unice.„Cel mai bun album românesc al anului”

– Scena9

„Influences from Eastern folk music are mixed with jazz and electro-sounds from the 80s. The whole strongly reminds of the pioneers of electronic music such as Jean Michel Jarre and Klaus Schulze.”

– 3vor12

„Pioneering music, artfully delivered”

– Gigwise

„Wacky brilliance”

– The Quietus