Balkan Taksim


JOI
12 Septembrie ora 23:00
Club Control

Facebook Event   Cumpără Bilete
Balkan Taksim combină muzica electronică contemporană cu sunetele psihedelice ale muzicii balcanice.

Cunoscuți pentru stilul unic, ce combină muzica electronică contemporană cu sunetele psihedelice ale muzicii balcanice, trupa Balkan Taksim concertează joi, 12 septembrie, de la ora 23, la Control Club, după proiecția filmului documentar Oulaya’s Wedding, un portret emoționant al formației familiale Group Doueh.

Fără influențe techno sau clișee balcanice, muzica Balkan Taksim este sinceră și profundă. Nu este un colaj sau o „fuziune” de stiluri, ci izvorăște din întâlnirea mai multor culturi diferite, cu instrumente tradiționale din Balcani, ritmuri străvechi din Carpați, voci nemuritoare, tehnologii audio contemporane și… artiști români.

Balkan Taksim este proiectul multi-instrumentistului român Sașa-Liviu Stoianovici. Pasiunea sa pentru explorarea muzicii tradiționale din Balcani, a muzicii românești străvechi și a culturii slave l-a determinat să călătorească mult în țările din zonă, colaborând cu artiști locali pentru a înregistra melodii tradiționale, pe care le-a reorchestrat apoi cu mijloacele muzicii electronice.

Creată în colaborare cu artiștii bucureșteni Alin Zăbrăuțeanu (un tânăr și talentat producător de muzică electronică) și Cosmo (percuționist), muzica Balkan Taksim va lua cu asalt cluburile și festivalurile din toată lumea.