Suede: The Insatiable Ones


VINERI
13 Septembrie ora 19:00
Apollo 111

Premieră națională   Cumpără Bilete
Regie: Mike Christie / UK / 2018 / 110 min
Distribuție: Brett Anderson, Mat Osman, Simon Gilbert, Richard Oakes, Neil Codling, Justine Frischmann, Ricky Gervais, Mike Joyce, Ed Buller


Explorând teme ca identitatea, puterea, fericirea, auto-distrugerea și acceptarea, documentarul Suede: The Insatiable Ones este povestea unei formații ce a deschis calea către Britpop și către o nouă eră guitar music.

În anii ‘90, apariția trupei Suede pe scena muzicală din Marea Britanie a fost un adevărat fenomen. Considerată „The Best New Band in Britain” chiar înainte de a lansa primul single, trupa s-a bucurat de succes cu albumul de debut, ce a înregistrat vânzări record și a pregătit terenul pentru Britpop.Bucurându-se de acces fără precedent la arhiva audio-video a formației, documentarul Suede: The Insatiable Ones spune povestea trupei cu umor, sinceritate și demnitate. Filmul are o traiectorie liniară, de-a lungul carierei intense a formației Suede, punctând suișurile și coborâșurile creative și personale ale membrilor săi.

În cele cinci capitole, documentarul explorează: originile și identitatea trupei, consecințele succesului și luptele interne pentru supremație, apogeul comercial iminent precum și aprecierea internațională, excesele și abuzul de substanțe, „moartea lentă” și despărțirea ce a urmat și, nu în ultimul rând, recenta reunire și renaștere artistică.

Liderului Brett Anderson și celorlalți membri ai trupei li se alătură o distribuție de excepție, printre care: Justine Frischmann, membru fondator Suede și Elastica, Ricky Gervais, managerul inițial al trupei, Mike Joyce, primul toboșar al formației, fost membru The Smiths, precum și prieteni, familie și colaboratori ca Richard Osman, designerul Peter Saville și alții. Cumpără Bilete

„Acest film nu este o simplă unealtă de marketing, ci un documentar ce surprinde esența formației, începând cu anii grei de muncă și încercări, urmați de ascensiunea pe culmile succesului, dar și de prăbușirea în prăpastia auto-distrugerii, și încheind într-o notă optimistă, cu dezvăluirea unor adevăruri și demolarea unor mituri.”

– Brett Anderson