Our Hobby is Depeche Mode


Sâmbătă
14 Septembrie ora 21:00
Club Control

Premieră națională   Cumpără Bilete
Regie: Jeremy Deller & Nick Abrahams / UK / 2008 / 72 min

Un simbol al speranței pentru est-europeni, dar și o formă de rebeliune pentru tinerii din Iran, trupa Depeche Mode exercită o influență puternică asupra fanilor din lumea întreagă. Documentarul Our Hobby is Depeche Mode dă cuvântul acestora, prezentând poveștile lor de iubire și devotament pentru formația preferată.Filmul este co-regizat de artistul Jeremy Deller, câștigător Turner Prize, și cineastul Nicholas Abrahams, creator de videoclipuri pentru Leftfield, Huggy Bear, Manic Street Preachers. Cei doi au călătorit în Rusia, Mexic, Statele Unite, Germania, România, Iran, Brazilia și Canada pentru a-i filma pe fanii celebrei trupe synthpop.

Înființată în 1980, în Basildon, Essex, și adeptă a stilului electronic/synthpop, Depeche Mode a devenit una din cele mai bine vândute formații din lume. În era comunistă, în țările din fostul bloc sovietic, muzica Depeche Mode era piratată pe casete audio și distribuită pe ascuns, reprezentând coloana sonoră a anilor ce au precedat căderea Cortinei de fier. Situația era similară și la Teheran, unde fanii își asumau riscuri ascultând muzica trupei preferate, într-o țară unde Revoluția Islamică a interzis muzica occidentală.

Our Hobby is Depeche Mode arată cum oamenii creează legături intime cu muzica și cultura pop, care devine parte integrantă a vieții lor. Sau, în cuvintele unui fan devotat:

„Pare o nebunie, dar acesta este hobby-ul nostru. Depeche Mode nu este doar o pasiune. Așa cum alți oameni merg la sală și fac sport, hobby-ul nostru este Depeche Mode.” Cumpără Bilete

A brilliant documentary”

– The Sunday Telegraph

A sad, funny portrait of pop music’s multiple confusions”

– Sight & Sound

Hilarious, brilliantly edited and politically fascinating”

– Dazed and Confused

A fantastic film”

– Daniel Miller, Mute records

If it’s wrong to get goosebumps watching a marching band play “Personal Jesus,” then we don’t want to be right”

– LA Times