New Order: Decades


SÂMBĂTĂ
14 Septembrie ora 19:00
Club Control

Premieră națională   Cumpără Bilete
Regie: Mike Christie / UK / 2018 / 85 min
Distribuție: Gillian Gilbert, Stephen Morris, Jon Savage, Peter Saville, Bernard Sumner, Liam Gillick


La aproape 40 de ani de la debutul TV al trupei Joy Division, New Order: Decades este un film unic și oportun despre una dintre cele mai originale și emblematice formații britanice.

Jumătate concert, jumătate documentar, filmul urmărește pregătirile pentru recrearea apreciatului spectacol So It Goes…, în colaborare cu artistul Liam Gillick și orchestra de 12 sintetizatoare, ce a făcut senzație la Manchester International Festival, în 2017. Complexitatea nu este doar de ordin tehnic și logistic: artiștii au fost nevoiți să reflecteze asupra istoriei formației, cu scopul de a veni cu ceva nou.Beneficiind de acces nelimitat la arhiva formației New Order și a colaboratorilor săi, acest film este o sărbătoare unică, fără precedent, a muzicii și poveștilor din spatele scenei. Prin interviuri personale cu membrii trupei și colaboratori ca Liam Gillick sau Peter Saville, New Order: Decades oferă privitorului o șansă rară de a accesa mediul privat al formației, de a înțelege filosofia din spatele esteticii și design-ului, precum și de a asista la procesul creativ.

Filmul conține interpretări în întregime ale unor piese New Order și Joy Division – fragmente din concertul spectaculos conceput de Gillick și amplificat de orchestra de sintetizatoare. Acestea reprezintă repere importante în cariera lor muzicală, de-a lungul a patru decade, precum și soundtrack-ul perfect pentru acest documentar. Cumpără Bilete

New Order: Decades este într-adevăr o ocazie unică de a percepe esența acestei formații emblematice. Membrii New Order privesc rareori în trecut, însă pentru acest proiect au fost nevoiți să-și revizuiască istoria. Perspectiva lor personală, plină de umor, aduce valențe noi unei trupe ce probabil a părut misterioasă sau prea puțin înțeleasă, în ultimii 40 de ani.”

– Mike Christie