Don LettsRegizorul, artistul și producătorul britanic Don Letts va fi unul dintre invitații speciali ai acestei ediții și va susține un masterclass, o sesiune de Q&A si un DJ-Set.

Don Letts se bucură de o reputație solidă în film și muzică deopotrivă, ca rezultat al activității sale remarcabile de la sfârșitul anilor ’70, continuând cu anii ’80 și ’90 și până în prezent. Lucrările sale au fost premiate la BAM Festival din SUA și la Festivalul de Film de la Milano. În 2003, regizorul a fost laureat cu premiul Grammy pentru documentarul The Clash: Westway To The World.
Cunoscut ca DJ-ul care a reușit să facă o generație întreagă de punkiști să aprecieze muzica reggae, Don Letts a adoptat etica DIY în 1977, când lucra la clubul punk The Roxy din Londra, și a început lucrul la primul său film, The Punk Rock Movie. Filmat cu o cameră Super 8, acesta rămâne cel mai relevant documentar despre scena punk din Marea Britanie, care îi prezintă pe Sex Pistols, The Clash și mulți alții.

Ulterior, Letts a regizat peste 300 de videoclipuri muzicale pentru un mix eclectic de artiști, de la Bob Marley la Public Image Ltd (PiL), The Pretenders, Elvis Costello, The Pogues sau The Clash.
După experiența de DJ la The Roxy, Don Letts a continuat să activeze în sfera muzicală și a înființat trupa Basement Five, a lansat un single cu membrii PiL, a fost managerul trupei Slits și a colaborat cu membrii trupei Trouble Funk. La mijlocul anilor ’80, a înființat formația Big Audio Dynamite (B.A.D.) cu Mick Jones (ex – The Clash), alături de care a lansat patru albume și a concertat internațional.

La începutul anilor ’90, Letts a părăsit B.A.D. pentru a forma trupa Screaming Target și a lansa albumul Hometown Hi-Fi, dar și câteva compilații: Time Warp Dub Clash (Island Records, 1996), Dread Meets The Punk Rockers Uptown (Heavenly Records, 2002), Don Letts presents: The Mighty Trojan Sound (Sanctuary Records, 2003) și Dread Meets B-Boy Downtown (Heavenly Records, 2004).

Letts este și realizatorul emisiunii săptămânale Culture Clash Radio la BBC 6Music, pentru care a prezentat mai multe documentare radio, printre care The Story of Island Records, The Clash Live At Shea Stadium și The Story of British Reggae.

În prezent, Don Letts continuă să activeze ca DJ, cu set-uri old school și new school dub reggae, ce își propun să reînvie atmosfera de la The Roxy, din 1977. Sub numele de Dub Cartel Sound System, a mixat la aniversarea a 25 de ani de Rough Trade, la Bestival și Glastonbury.
Don Letts