KidStation liceeni


Sâmbătă, 15 septembrie 2018(14:00-16:00), Apollo 111
Înscrierile tinerilor între 15 și 18 ani se fac la adresa info@dokstation.ro, în limita locurilor disponibile.
Ciprian Iacob, lector KidStation, descrie atelierul astfel:

„Atelierul dedicat liceenilor este dezvoltat pe doua axe: cunoașterea procesului de producție a unui film și integrarea planului sonor prin dialog, sunete de atmosferă, efecte foley și muzică originală. Lucrăm pe un suport audio-vizual susținut de documentarul scurt KEEPERS OF THE WILD (SUA / Kenya), urmând să explorăm prin aplicații practice universul sonor din film. Folosim instrumente și sunete perfect adaptate compozitorului din secolul XXI.”

KEEPERS OF THE WILD (2018, 30min, USA / Kenya) Regia: Adam McClelland

În contextul diminuării populației de elefanți, KEEPERS OF THE WILD vorbește despre rolul important pe care oamenii trebuie să și-l asume pentru conservarea faunei sălbatice din Tsavo National Park, Kenya. Concentrându-se asupra creaturilor masive, dar blânde, acest scurt documentar începe cu povestea unui pui de elefant orfan, salvat după ce mama sa a fost ucisă de braconieri. Realizat de producătorul executiv Mathew Modine și filmat în întregime în Kenya, Keepers of the Wild arată legătura dintre îngrijitori și familiile de elefanți amenințate de săgeți otrăvite, focuri de armă, secetă, nașteri și decese.

Vor mai fi folosite ca suport cadre din filmul:

AINHOA (2016, 19 min, Spania) Regia: Ivan Sainz-Pardo

Link trailer: https://vimeo.com/200258183

Ainhoa are 9 ani și a plecat de acasă, luând cu ea doar ghiozdanul de școală și Playmobil-ul.
Filmul Ainhoa este o poveste care, în loc să adoarmă copiii, încearcă să trezească adulții.

Biografie Ciprian Iacob

Ciprian Iacob este un tânăr compozitor de muzică de film cu o experiență de 10 ani în industrie, câștigată prin numeroase proiecte de succes în România, Marea Britanie, Franța și Statele Unite.
Compozițiile sale au fost promovate în cadrul unor festivaluri internaționale din Londra, Glasgow, Franța (Cannes), Los Angeles și New Dehli. Printre colaborările sale recente se află și prestația pe scena principală în concertul “The Masterpiece”, în 2014 și 2016, un proiect care a implicat nume de top din industrie, cum ar fi Hans Zimmer, Thomas Bergersen, sau Uyanga Bold.
În mai 2015, a decis să-și dedice energia și inspirația în fondarea și dezvoltarea unei companii de muzică de film, Scorekraft și a unei rețele de festivaluri de film independent, ce cuprinde 5 festivaluri din Europa.