WhitneyPremieră națională

Regia: Kevin Macdonald / SUA / 2018 / 120 min
Distribuție: Whitney Houston, Bobby Brown, Dionne Warwick, Marvin Gaye

Whitney Houston a fost vocea unei generații, cu peste 200 de milioane de albume vândute, la nivel internațional. Whitney este singurul artist de până acum care a ocupat de șapte ori consecutiv prima poziție a clasamentelor muzicale din Statele Unite.

Provenind dintr-o familie de muzicieni respectați, lui Whitney i-a fost scris să fie luată din grupul gospel în care cânta și pusă în fruntea scenei muzicale internaționale. La rândul său, a inspirat o generație întreagă de cântărețe, de la Mariah Carey la Beyoncé, iar interpretarea de neuitat a imnului The Star-Spangled Banner a readus în prim-plan o piesă ce fusese prea mult timp ignorată de artiștii de culoare.

Însă toate aceste realizări notabile s-au transformat în note de subsol, într-o poveste despre dependență și auto-distrugere. În timp ce articole picante umpleau ziarele de scandal, Whitney avea vocea unui înger pe scenă și se lupta cu demonii în afara ei.

Realizat de cineaști laureați cu Oscar: regizorul Kevin Macdonald (MARLEY, TOUCHING THE VOID) și producătorul Simon Chinn (MAN ON WIRE, SEARCHING FOR SUGAR MAN), documentarul oferă publicului o perspectivă unică asupra vieții lui Whitney Houston, un portret onest al unui artist talentat, narat de persoanele din anturajul său.
Beneficiind de acces necenzurat la familia și colaboratorii lui Whitney, filmul prezintă în exclusivitate imagini și înregistrări audio din sesiuni de studio și spectacole, cu scopul de a pune viața și cariera artistei într-o lumină nouă, într-un tribut adus uneia din cele mai mari vedete ale scenei muzicale internaționale.