TWO SEVENS CLASH: DREAD MEETS PUNK ROCKERSPremieră națională
Regia: Don Letts / Marea Britanie / 2017 / 45 min
Distribuție: Viv Albertine, Chrissie Hynde, Billy Idol, John Lydon, Shane MacGowan, Bob Marley

Ce legătură există între punk și reggae? Pentru a afla răspunsul la această întrebare, ne întoarcem în 1976, la Roxy Club din Londra, unde-l găsim pe DJ-ul rezident, Don Letts. De origine jamaicană, cu o viață întreagă dedicată muzicii, Don Letts are propria poveste despre dub, ritmuri și revoluție – ingrediente ale legăturii puternice dintre punk și reggae, cu consecințe observabile și în prezent.

Un documentar despre muzica și cultura reggae din Londra, în 1977, filmat cu o cameră Super 8, chiar de către Don Letts, în care îi întâlnim pe Richard Branson, Neneh Cherry, Paul Cook, Sly Dunbar, Paul Weller, John Lydon, Joe Strummer, Siouxsie Sioux, Lee ‘Scratch’ Perry și alții.

Don Letts – regizor, muzician, producător și realizator radio la BBC 6 Music – a asistat la schimbările culturale din ultimele decade și privește cu optimism în viitor. Lăsând la o parte nostalgia începuturilor sale punk, din 1977, Letts intenționează să ducă povestea mai departe, către orizonturi noi. La confluența dintre culturi diferite, colaborările nasc opere de artă curajoase. Letts crede în creatori și în imaginația ce nu se lasă sufocată de omogenizarea culturală, în puterea conexiunilor sociale din era digitală.

Laureat la Grammy cu documentarul The Clash : Westway to the World (2000), Don Letts este cunoscut ca videograf al legendarei trupe The Clash, precum și ca regizor de videoclipuri pentru trupele The Psychedelic Furs, The Pretenders sau Elvis Costello.