GEORGE MICHAEL: FREEDOM (Extended Director’s Cut)
Regia: George Michael, David Austin / Marea Britanie / 2018 / 113 min Distribuție: Emmanuelle Alt, David Austin, Tony Bennett

Unul din cele mai importante titluri din selecția DokStation de anul acesta, documentarul George Michael: Freedom (Extended Director’s Cut) se concentrează asupra perioadei de formare din viața și cariera artistului laureat la Grammy, culminând cu lansarea albumului său multi-premiat, “Listen Without Prejudice Vol. 1”, și cu celebrul proces intentat casei sale de discuri. Filmul explorează și latura personală a muzicianului, aducând în discuție moartea partenerului său, Anselmo Feleppa.

Filmat înaintea decesului prematur al artistului, documentarul este narat chiar de către George Michael, care a fost extrem de implicat în realizarea acestui proiect. Astfel, filmul conține secvențe în exclusivitate, din arhiva personală a muzicianului, oferind publicului un punct de vedere inedit și dezvăluind, la persoana I, transformarea sa într-unul din cei mai influenți artiști din toate timpurile, care s-a luptat singur pentru drepturile muzicienilor în relația cu casele de discuri, încercând să schimbe regulile industriei muzicale.

Documentarul conține interviuri cu apropiații lui George Michael, celebrități și legende ale muzicii, precum Stevie Wonder, Elton John, Ricky Gervais, Nile Rogers, Mark Ronson, Tracey Emin, Liam Gallagher, Mary J. Blige, Jean Paul Gaultier, James Corden și Tony Bennett.

În film mai apar și cele cinci supermodele din videoclipul “Freedom ’90”, regizat de David Fincher – Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford, Tatjana Patitz și Linda Evangelista – care se reunesc pentru prima dată pentru a vorbi despre experiențele lor din timpul filmărilor.