CONNY PLANK: THE POTENTIAL OF NOISEPremieră națională
Regia: Reto Caduff, Stephan Plank / Germania / 2017 / 92 min
Distribuție: Conny Plank, Gianna Nannini

Konrad “Conny” Plank (1940-1987) a fost unul din cei mai inovatori producători muzicali și ingineri de sunet din generația sa. Înregistrările conduse de acesta, în studioul său din Wolperath, în apropiere de Köln, au revoluționat lumea muzicală. Conny Plank a fost un pionier al stilului krautrock și un deschizător de drumuri în muzica electronic pop. Trupe și artiști precum NEU!, Brian Eno, David Bowie, Ultravox și Eurythmics recunosc amprenta sa asupra muzicii lor.

La douăzeci și cinci de ani de la moartea tatălui său, Stephan Plank, alături de regizorul Reto Caduff, studiază moștenirea artistică lăsată de acesta, prin mărturiile prietenilor și colegilor săi: Annette Humpe și Scorpions, Gianna Nannini, Devo, Ultravox și mulți alții.
Filmările de arhivă, prezentate în exclusivitate, sunt intercalate cu interviuri ale muzicienilor care vorbesc despre meticulozitatea lui Plank. Astfel, portretul emoționant al acestuia se transformă într-o călătorie fascinantă prin muzica pop internațională, din anii ’70 și ’80.