The Man Who Changed The World

Regia: Sonia Anderson  |  2016  | 85 min  |  TRAILER

Sinopsis

Bowie se naște David Jones în ianuarie 1947 și se reinventează David Bowie în 1966. De atunci, Bowie a fost într-o permanentă stare de revoluție, în mod constant reinventându-și persoana și muzica. De la amestecul de psihedelic și fantastic conținut în Space Oddity și unicul Ziggy Stardust din anii ’60, până la personajul anilor ’75, ‘The Thin White Duke’, și la starul rock al anilor ’90, Bowie a ocolit cu abilitate și creativitate orice etichetă venită din partea industriei muzicale sau a publicului. Un artist autentic, David Bowie a reușit să schimbe lumea și cultura populară, fie că este vorba de artă, muzică sau modă.

Dacă alți artiști au rămas liniari în manifestările lor sau și-au schimbat treptat stilul, Bowie s-a aflat într-o continuă avangardă reinventându-și constant atât reprezentațiile cât și muzica.
Filmul traversează schimbările, transformările și momentele iconice ale artistului britanic din muzică, film și artă, însoțite de interviuri difuzate în premieră cu Bowie și cu artiști, prieteni sau colaboratori apropiați.