I Dream Of Wires

Regia: Robert Fantinatto | 2014 | 102 min | TRAILER

Sinopsis

I Dream of Wires (2014) cuprinde istoria, cu apariția, moartea și renașterea sintetizatorului modular, interviuri cu peste 100 de muzicieni, inventatori și entuziaști, printre care Trent Reznor (Nine Inch Nails), Gary Numan,Vince Clarke (Erasure), Morton Subotnick, Chris Carter (Throbbing Gristle), Daniel Miller, Carl Craig, Flood, Cevin Key (Skinny Puppy), James Holden, Factory Floor, Legowelt, Clark, John Foxx and Bernie Krause, precum și producători de sintetizatoare, ca Doepfer, Modcan, and Make Noise.

La început, I Dream of Wires explorează începuturile sintetizatoarelor modulare de la companiile de pionierat Moog Music Inc. și Buchla sau Associates, până în perioada în care aproape au dispărut, odată cu introducerea unor sintetizatoare digitale portabile, în anii ’80. Dar există o perioadă de reînviere și reinventare a sintetizatorului analog.
De-a lungul documentarului sunt explorate pasiunile, obsesiile și visele oamenilor care și-au dedicat o parte din viața lor acestei mașini electronice ezoterice. Ceea ce a început în anii ’90 ca o “scenă de revigorare a vechiturilor” s-a dezvoltat într-un fenomen subteran, cu o piață în plină ascensiune și cu pasionați care doreau sunete și interfețe tot mai sălbatice și inovatoare.

Bilet.