Far Western

Regia: James Payne | 2016 | 82 min | TRAILER

Sinopsis

Pe fundalul celui de-al Doilea Război Mondial, sunetele dulci-amare ale muzicii tradiționale americane pluteau prin undele radio japoneze. Deși, inițial, era adresată forțelor de ocupație americane, această muzică a devenit din ce în ce mai populară în rândul tinerilor japonezi.

De când s-a îndrăgostit de acest stil, la începutul anilor ’50, Charlie Nagatani a trăit pentru a cânta și a răspândi muzica country prin Japonia. În orașul său natal Kumamoto, din sudul Japoniei, Charlie se ocupă de honky-tonk-ul său și organizează Country Gold, cel mai mare festival de muzică country din Japonia.

Formația lui Masuo Sasabe, “The Blueside of Lonesome” este una dintre cele mai renumite formații de bluegrass din Japonia. La începutul anilor 1970, Sasabe a făcut parte din primul val de artiști japonezi care s-a dus în America, pornind pe urmele muzicii bluegrass.

Străbătând drumul din Japonia până în inima muzicii americane,”Far Western” scoate la lumină un capitol uitat și cunoscut de puțini. Într-o perioadă de peste șaptezeci de ani, muzica tradițională americană a fost reinventată și transformată în ceva autentic japonez.

Bilet